Tiger Woods og Rory McIlroy anklaget for plagiat

02/11/2023 09:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Cliff Hawkins/Getty Images
Golfstjernerne Tiger Woods og Rory McIlroy er blevet beskyldt for plagiat med deres nye golfliga.

Mest læste i dag

Både Tiger Woods og Rory McIlroy har været store modstandere af LIV Golf. Efter sigende har de også begge afslået enorme tilbud fra den saudiarabiske golftour. Men nu beskyldes de for at have kopieret dem med deres egen golfliga.

Ligaen har fået navnet TGL og vil blive lanceret i januar. Her kommer 24 af verdens bedste golfspillere, herunder Woods og McIlroy, til at konkurrere mod hinanden.

Ifølge Mirror bliver ligaen dog ikke afviklet på golfbanen. Derimod vil spillerne konkurrere på et moderne stadion, der vil være udstyret med en simulator samt internt chipping- og puttingområde.

Tirsdag i denne uge har TGL offentliggjort formatet og reglerne for første sæson, som starter om få måneder. Her fremgår det, at de 24 spillere vil blive fordelt på seks hold, som skal konkurrere mod hinanden hver uge.

Mange har rost den nye idé og liga, hvilket omfatter PGA Tour. Andre har dog været hurtige til at sammenligne den med LIV Golf. En af dem, der har lavet denne sammenligning, er golfjournalisten Alan Shipnuck.

"En holdbaseret udbryderliga, der bruger et uortodoks format til at bejle til nye og yngre fans? Jeg føler, at jeg har hørt dette før," skrev han på det sociale medie X.

Dette fik flere andre fans til også at drage paralleller mellem TGL og saudifinansierede LIV Golf.

"Dette ligner virkelig en komplet kopi af LIV. Og også af den værste del af LIV," skrev en bruger på X.

"Åh, men TGL er okay,. PGA Tour kopierer LIV, fordi de er forfærdelige og mangler kreativitet til at gøre noget fedt," lød det fra en anden.