EM-stjerne får kæmpe bøde

Af: Nicolai Busekist

|

17/01/2022 11:14

Mest læste i dag

Stjernen vandt sammen med sit hold lørdag over Nordmakedonien, men han løb med opmærksomheden på en kedelig baggrund.

Marko Lasica stjal i lørdags billedet på en trist baggrund efter sejren over Nordmakedonien. Efter kampen valgte han nemlig at gå over til Nordmakedoniens fans og spytte på dem. 

Det var ikke umotiveret fra Marko Lasica, da der var opstået tumult og råb af skældsord rettet mod Marko Lasica samt resten af mandskabet fra Montenegro. 

Hans holdkammerater forsøgte at nedtrappe situationen, ved at forsøge at holde Marko Lasica tilbage. Men det lykkedes ikke, og han fik sendt sin spytklat til fansene. 

Det får nu konsekvenser for Marko Lasica. EHF er gået ind i sagen, og har valgt at give Marko en bøde, oplyser de på deres hjemmeside: 

"Panelet finder i sin afgørelse, at gestussen og dermed den udviste holdning er i strid med de deltagende delegationers kerneforpligtelse til at fremme sportsånden. En bøde på €5.000 er blevet pålagt spilleren," skriver EHF på deres hjemmeside.

Bøden på 5.000 euro svarer til cirka 37.000 kr. Det er en relativ stor spillerbøde indenfor håndbold. Men det understreger, at den slags opførsel ikke hører hjemme under EM, og det på ingen måde vil blive tolereret. 

Montenegro kunne dog glæde sig over at vinde kampen, og spiller i aften mod Slovenien. Med sejr kan Montenegro spille sig videre til mellemrunden.