Landstræner jokede om at have bombe i Københavns Lufthavn: Nu er han idømt fængsel

05/10/2023 13:38

|

Nicolai Busekist

Landstræneren lavede sjov med, at han havde en bombe i sin bagage. Det har nu kostet ham dyrt.

Mest læste i dag

Det er en rigtig dårlig idé at lave med sjov med, at man har en bombe i sin bagage, når man befinder sig i Københavns Lufthavn. Det har en tidligere svensk landstræner i håndbold lært på den hårde måde.

Nyhedsbureauet Ritzau oplyser nemlig, at den 31-årige tidligere træner for det svenske U18-håndboldlandshold, er blevet idømt to måneder betinget fængsel for at have lavet sjov med, at han havde en bombe i sin bagage.

Pontus Ward Wiklund skulle stå skoleret i Københavns Byret torsdag, hvor dommen blev afsagt. Han har valgt at modtage dommen, og sagen slutter derfor her.

Episoden fandt sted i slutningen af juli sidste år. Her befandt den svenske træner sig ved security, hvor hans taske var ved at blive undersøgt. Da den lufthavnsansatte mærkede på bagagen og spurgte, hvad den indeholdt, svarede Wiklund, at det var en bombe.

Hvad der blot skulle have været en spøg, endte dog med at få store konsekvenser. Kort tid efter valgte man nemlig at evakuere Københavns Lufthavns Terminal 2, ligesom stedet blevet spærret af i omkring en time.

Da politiet ankom, blev Wiklund sigtet for at have fremsat en bombetrussel, hvilket han sidenhen også blev tiltalt for.

Efter episoden udsendte en udtalelse på den svenske håndboldklub Önnereds hjemmeside. Her gav han udtryk for at have dummet sig, men nægtede sig samtidig skyldig i tiltalen.

Wiklund var træner i Önnered på daværende tidspunkt, ligesom han også var træner for kvindernes U18-landshold i Sverige. Ifølge B.T. er det dog ikke længere tilfældet, da han er blevet fyret som landstræner, og er udelukket fra at arbejde i det svenske håndboldforbund.

Selvom han havde nægtet sig skyldig, vurderede en enig domsmandsret i Københavns Byret, at Wiklund havde fremsat en egentlig bombetrussel.

I retten blev der dog også tage højde for, at den 31-årige svensker var hurtig til at forklare personalet i Københavns Lufthavn, at der ikke var tale om en reel trussel. Ikke desto mindre er han blevet idømt betinget fængsel samt en advarsel om udvisning af Danmark.