Nikolaj Jacobsen afslører: Derfor er han ikke udtaget

Af: Nicolai Busekist

|

01/11/2023 16:00

Håndbold
Foto: Martin Rose/Getty Images
Foto: Martin Rose/Getty Images
Landstræner Nikolaj Jacobsen har nu løftet sløret for, hvorfor han ikke er blevet udtaget.

Mest læste i dag

Det kan godt være, at du laver rigtig mange mål i Bundesligaen. Men det giver dig ikke en garanti for, at du får en plads på landsholdet.

Landstræner Nikolaj Jacobsen befinder sig i den situation, at han har rigtig mange dygtige spillere at vælge mellem. Derfor er det desværre ikke dem alle, der får chancen. Det skyldes blandt andet et presset program og begrænset tid til at eksperimentere.

Derfor er 33-årige Casper U. Mortensen heller ikke en del af denne landsholdstrup. Han er blevet udeladt, selvom han kun er et enkelt mål fra at være topscorer i Bundesligaen. Ikke nok med det, så blev han faktisk topscorer i sidste sæson.

På venstrefløjen finder man i stedet 28-årige Magnus Landin og 25-årige Emil Jakobsen, hvoraf især førstnævnte får stor ros af Jacobsen

"Lige nu er jeg meget tilfreds med de to, jeg har. Jeg ser ingen grund til at skifte. Der er ingen konkurrence til Magnus lige nu," siger den danske landstræner til B.T.

"Jeg har altid været en defensiv orienteret træner. Alle de hold, jeg har trænet, har bestået af en god defensiv. Det er dér, jeg tror, man ligger kimen. Med de offensive spillere, jeg gerne vil have med, er Magnus bare ekstremt vigtigt."

Han siger også, at det er en smagssag, hvorvidt man skal bruge Jakobsen eller Mortensen. Han fortæller til B.T., at han har valgt Jakobsen, fordi han 'kan nogle andre ting'. Hertil har det også haft indflydelse, at han er otte år yngre.

Til slut understreger han, at han ikke ser nogen grund til at lave udskiftninger, hvis tingene fungerer - og det gør det.