Chok: Tour-stjerne stopper

Af: Emil Martesen

|

10/07/2023 10:25

Mest læste i dag

Ud af det blå kom meldingen fra supersprinteren, at han er færdig på holdet efter denne sæson.

Fabio Jakobsen, den hollandske cykelrytter, har bekræftet, at han vil forlade Quick-Step ved årets udgang. Jakobsen, der har været rygtet til Team DSM-firmenich, bekræftede sin afgang i en samtale med NOS.

Jakobsen har haft en bemærkelsesværdig karriere hos Quick-Step, hvor han ankom i 2018 efter tre år hos SEG Racing Academy. I løbet af sin tid hos belgierne har Jakobsen vundet intet mindre end 43 gange, herunder 14 gange på WorldTouren.

Hans WorldTour-sejre inkluderer fem ved Vueltaen og en enkelt ved Touren. Han er også den forsvarende europamester og vinder af klassikerne Scheldeprijs og Kuurne-Bruxelles-Kuurne.

Beslutningen om at forlade Quick-Step er taget, da Jakobsen ikke kan garanteres at køre Tour de France i de kommende sæsoner. Dette skyldes, at Remco Evenepoel sandsynligvis vil give klassementet et skud eller to. Derudover har Jakobsen sprinterkonkurrence fra Tim Merlier.

Jakobsen udtalte: ”Jeg talte med Patrick (Lefevere, holdejeren, red.) og aftalte, at vi går efter succes i Touren. Herefter gav vi hinanden et kram. Desværre kan jeg ikke blive. Så jeg skal kigge efter et nyt hold. Det ser dog godt ud.”

Det er endnu uvist, hvor Jakobsen vil fortsætte sin karriere, men hans afgang markerer slutningen på en æra hos Quick-Step og begyndelsen på en ny fase i hans professionelle cykelkarriere.