Efter Jonas Vingegaards store triumf løb uventet detalje med alt opmærksomheden: Nu sker det igen

12/08/2023 17:00

|

Emil Martesen

Foto: Yong Teck Lim/Getty Images

Mest læste i dag

Nu sker det endnu engang.

Så sent som for tre uger siden blev der taget hul på sidste etape i dette års udgave af verdens største cykelløb, hvor rytterne lagde vejen forbi Paris. 

Men det var dagene forinden, der har trukket alle overskrifterne. 

Her satte den ydmyge Glyngøre-dreng for alvor sin evige rival, Tadej Pogacar, til vægs og sikrede sig den samlede sejr i verdens største cykelløb. 

Og selvom der var lagt i kakkelovnen, at danskeren skulle forsvare sin gule trøje med næb og kløer, så stod det sort på hvidt, at Jonas Vingegaard for alvor havde lagt sig i førersædet til at gentage sidste års succes. 

På etapen til Paris blev det så en realitet, at den danske cykelstjerne kunne stille sig øverst på sejrsskamlen efter tre vanvittige uger. 

Men alting kommer med en pris.

Og det er ingens næse gået forbi, at den danske cykelstjerne ikke er glad for rampelyset - men så var det godt, at 8-årige Asger Rask Andersen bed sig fast på alle danskernes læber i kølvandet på den store triumf.

For mens Jonas Vingegaard fejrede sin triumf i Tour de France, var der en anden dansk stjerne, der også fangede publikums opmærksomhed.

Det var nemlig 8-årige Asger Rask Andersen fra Hadsten, der hurtigt blev en sensation efter et interview, hvor han udtrykte sin beundring for hele Danmarks Jonas Vingegaard.

Men det forstår man skam godt, når man lader øjnene hvile ned over klippet.

Det er nemlig svært ikke at holde af den 8-årige dreng, der som passioneret cykelfan, var i Paris for at hylde Jonas Vingegaard og hans kraftfulde præstation.

Men det var hans udtalelser i et DR-interview, der gjorde ham til en landskendt figur. Han beskrev oplevelsen som en af de bedste dage i sit liv og udtrykte sin glæde over at se Jonas Vingegaard krydse målstregen som vinder af Tour de France.

Og torsdag var den 8-årige Asger igen at finde på landevejene.

Her kunne han se Mads Pedersen vinde gadeløbet i Hadsten foran Mattias Skjelmose og hjemmebanefavoritten Jeppe Pallesen. 

Og her fangede TV 2 Østjylland den unge dreng til en kommentar. Her lagde han ikke skjul på, at det havde været nogle af de bedste dage i hans liv:

"Det har været nogle af de bedste dage i mit liv. Det har været en flot dag at se Jonas Vingegaard køre over målstregen og vinde det her Tour de France".

Men selvom Asger har nydt sin pludselige berømmelse, så handler det for Asger ikke kun om berømmelse; det handler om hans kærlighed til sporten og de atleter, han beundrer.

Du kan se klippet, hvor Asger Rask Andersen skabte smil hos alle danskerne, herunder: