Aldrig før er det sket: I morgen sker det for Holger Rune

20/08/2023 16:00

|

Emil Martesen

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Mest læste i dag

Når kalenderen siger mandag den 21 august sker det for Holger Rune.

Kigger man på tennisstjernen Holger Runes seneste præstationer, er der måske ikke meget at smile over.

Siden hans strålende præstation under årets Wimbledon der førte ham hele vejen til turneringen kvartfinale, så har resultaterne haltede markant.

Siden sejren over Grigor Dimitrov i ottendedelsfinalen, har den 20-årige tenniskomet tabt samtlige fire kampe han har spillet siden da.

Men for at gøre ondt værre, så døjer Holger Rune i skrivende stund med rygproblemer - men det skulle umiddelbart ikke være noget der driller ham, når der inden længe tages hul på US Open.

Men selvom tallene på resultattavlen ikke lyver, så gør verdensranglisten heller ikke – og her er der fantastisk nyt for den unge dansker, skriver B.T.

På mandag bliver ranglisten nemlig opdateret, og her hopper Rune op fra hans velkendte femteplads, og en plads op til nummer fire, hvilket bliver hans højeste placering til dato.

Det er desuden også den klart bedst rangerede placering for en dansk herresingle nogensinde.

Han bytter dermed plads med den – for en kort stunde endnu – nuværende fjerdeplads på listen, Stefanos Tsitsipas. Der er nu kun Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Daniil Medvedev foran den talentfulde tennisspiller.

Væsentlig betydning ved US Open

Ikke alene kan han gå en god weekend i møde, men unge Holger Rune har også mindre at bekymre sig om i forbindelse med den kommende grand slam-turnering US Open.

Den nye placering på ranglisten betyder nemlig, at to af hans største og mest intimiderende modstandere, Novak Djokovic og Carlos Alcaraz, først vil være at finde på den anden side af nettet for danskeren ved turneringens semifinale, hvis han skulle være heldig og dygtig nok til at nå så langt.

US Open skydes i gang den 28. august.