Caroline Wozniacki kan gå glip af stor turnering: Har kun én mulighed

10/11/2023 10:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Clive Brunskill/Getty Images
Der er en risiko for, at Caroline Wozniacki går glip af den store turnering. Hun har nemlig kun én mulighed for at deltage.

Mest læste i dag

Hvis Caroline Wozniacki skal spille Australian Open i januar, kræver det hjælp fra arrangørernes side. Det skyldes, at den 33-årige stjerne ikke kan deltage i turneringen uden et wildcard.

I skrivende stund ligger hun nummer 236 på verdensranglisten, hvilket ikke er tilstrækkeligt til at give hende en plads i hovedturneringen.

Da hun besluttede at indstille sin karriere tilbage i 2020, har hun også afskrevet sig fra at kunne bruge en særlig finte. Året inden hendes karrierestop, blev der nemlig indført en regel om 'beskyttet rangering'.

Denne regel blev indført for at tilgodese tennisspillere, der var nødt til at tage mere end et års pause på grund af graviditet eller sygdom. Som kvinde med en barsel på mere end 52 uger, er det derfor muligt at få frosset sin rangering fra barselsperiodens begyndelse.

Men denne mulighed har Wozniacki ikke mulighed for at benytte sig af. Ganske vist er hun blevet mor til to børn siden 2020, men hun valgte selv at indstille karrieren inden sin graviditet.

Skal hun have en plads ved Australian Open, kommer det derfor ikke til at ske uden hjælp fra arrangørerne. Ifølge hendes bror, Patrik Wozniacki, forventer familien dog, at hun vil blive tildelt et wildcard.

"Vi regner med, at Caroline får et wildcard til Australian Open, da hun er tidligere vinder af turneringen. Det er hendes eneste mulighed for at komme med i turneringen, da hendes rangering i øjeblikket ikke er god nok til at komme med i hovedturneringen," siger han til B.T.

Wozniacki vendte tilbage til den professionelle tennisscene tidligere i år. Hun har dog længe været færdig med årets sæson, da hun har foretrukket at bruge mere tid på at forberede sig til næste år.