Det kan koste Holger Rune dyrt: 'Kan ikke ligge og græde over det'

Af: Nicolai Busekist

|

21/10/2023 09:30

Det kan ende med at koste Holger Rune dyrt, men alligevel er det ikke, hvad han fokuserer på.

Mest læste i dag

Holger Rune har ikke spillet godt på det seneste. Faktisk er det kun blevet til en sejr i de seneste 11 kampe. Derfor er der helt afgjort plads til forbedringer.

Ikke nok med det, så kan den dårlige stime ende med at koste den 20-årige tennisstjerne dyrt. Det kan nemlig medføre, at han ikke kvalificerer sig til sæsonfinalerne i Torino.

Det er en stor turnering bestående af de otte spillere, der har hentet flest ranglistepoint i løbet af året. Formår han at kvalificere sig, vil det være første gang i karrieren, at det lykkes ham.

I skrivende stund ligger han nummer otte på den såkaldte raceliste, da han i år har skrabet i alt 3.110 point sammen.

Pladsen som nummer otte kan han desværre hurtigt miste, da hans forspring til Taylor Fritz på 9.-pladsen er på kun 145 point. Desuden bliver han åndet i nakken af Casper Ruud på 10.-pladsen med 2.815 point.

Derfor er det altafgørende, at han genfinder sit høje niveau til de kommende turneringer i Basel og Paris. Hvis ikke han kan det, kan han risikere at miste sin invitation til sæsonfinalerne.

Men selvom det vil være første gang, han formår at få en plads til de famøse sæsonfinaler, fylder det ikke særlig meget for ham. Derimod arbejder han for at begynde at 'spille godt igen'.

"Hvis det sker, så er det dejligt. Hvis det ikke gør, så kan jeg tage tidligere på ferie. Jeg går selvfølgelig efter det, men mit mål er mere at komme tilbage og spille godt igen," siger han til B.T.

"Det er en stor gulerod, men hvis jeg ikke kommer med, så har jeg heller ikke fortjent det. Jeg kan ikke ligge og græde over det, hvis det ikke sker. Så er det bare tilbage i arbejdstøjet."