Efter dårlig stime og ydmygende nederlag: Nu taler Holger Rune endelig ud

Af: Nicolai Busekist

|

11/10/2023 09:30

Holger Rune har ikke haft den store succes på tennisbanen på det seneste, hvor det er blevet til flere overraskende nederlag.

Mest læste i dag

Holger Rune har for længst bevist, at han er den største mandlige danske tennisstjerne nogensinde. Det har han blandt andet gjort ved at vinde en Masters 1000-turnering, men også ved at opnå en placering som nummer fire på ATP-verdensranglisten.

Denne sæson var spået til at skulle være den bedste i hans karriere, men sådan er det langt fra gået. Turneringssejre har der ikke været mange af, og især på det seneste har hans formkurve været nedadgående.

Faktisk har han befundet sig i, hvad der bedst kan beskrives som en spillemæssig krise. Det er nemlig kun lykkedes ham at vinde en ud af de seneste ti kampe.

Senest var han i aktion mod amerikanske Brandon Nakashima, der ligger nummer 122 i verden. Det var en kamp, som han på papiret burde have vundet nemt. Sådan gik det dog ikke. I stedet blev han på ydmygende vis besejret med cifrene 6-0, 6-2.

Men midt i den store nedtur er den 20-årige tennisstjerne endelig kommet med godt nyt. Han mener selv, at der er gode chancer for, at han finder sit tidligere niveau på ny.

"Først og fremmest tænker jeg på at komme tilbage til mit niveau og derfra begynde at forbedre mig igen. Det ville være dejligt at kunne sige, at jeg, efter både et godt og et mindre godt år, i det mindste sluttede i Torino," siger Holger Rune ATP-tourens 'Tennis Radio Podcast', og fortsætter:

"Mit mål er stadig at blive den bedste i verden. Jeg vil bare prøve at gøre alting så godt som muligt."

For at sikre sig en plads ved de attraktive sæsonfinaler, er det nødvendigt for Holger Rune at klare sig godt ved ATP-turneringen i Stockholm i næste uge. Her er han forsvarende mester, og har derfor en del point at forsvare.