Nu er det officielt: Her vender Rafael Nadal tilbage

11/10/2023 08:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Rafael Nadal / Getty Images
Rafael Nadal har været ude med en skade i stort set hele denne sæson. Nu vender han snart tilbage til banen.

Mest læste i dag

Siden januar har Rafael Nadal ikke deltaget i en professionel turnering. Det skyldes, at han pådrog sig en alvorlig skade under Australian Open.

Derfor har der også været spekuleret meget i, hvornår det spanske tennisikon vender tilbage til banen. Der har tilmed været forlydender om, at han måske ikke vil være i stand til at gøre comeback.

Men nu er det blevet meldt officielt ud, at han gør comeback til Australian Open i januar næste år. Han kommer derfor ikke til at spille flere turneringer i år. Derimod har han rettet fokus mod den kommende sæson, som også forventes at blive hans sidste.

"Vi kan eksklusivt offentliggøre, at 'Rafa' kommer tilbage," sagde turneringsdirektør Craig Tiley på australsk tv ifølge Ritzau.

Nadal forsøgte sig oprindeligt med genoptræning, efter at have pådraget sig sin skade i januar. Desværre viste det sig, at det ikke ville blive muligt for ham at vende tilbage til banen på denne måde.

Derfor besluttede han sig for at blive opereret i juni, hvilket har udskudt hans comeback yderligere. Og nu står det klart, at han ikke kommer til at vende tilbage i år.

"Han har været ude det meste af året og efter at have snakket med ham i de seneste dage, har han bekræftet, at han vender tilbage, hvilket vi er rigtig spændte på," lød det også fra Tiley.

Hertil kom det også frem, at Nadal potentielt ikke bliver den eneste stjerne, der gør comeback ved Australian Open. Ifølge Tiley vil den australske stjerne Nick Kyrgios muligvis også deltage i turneringen, efter at have været ramt af flere skader i år.

Nadal har tidligere i år meldt ud, at han forventer at indstille sin karriere næste år. Derfor vides det heller ikke, hvor mange turneringer, han har intentioner om at spille.

På grund af de mange skader, er Nadal raslet ned på ATP-ranglisten, hvor han i skrivende stund ligger nummer 240. Derudover har han heller ikke haft mulighed for at konkurrere med Novak Djokovic, der har overhalet ham på antal vundne Grand Slam-titler.