Første gang i karrieren: Tennisstjernen Ben Shelton i imponerende bedrift

Af: Nicolai Busekist

|

22/10/2023 19:30

Hvis Ben Shelton smiler lidt ekstra i disse dage, så er det med god grund.

Mest læste i dag

Amerikanske Ben Shelton har været flyvende på det seneste, og er derfor kravlet op ad ATP-verdensranglisten i høj fart. Og nu kommer han til at tage endnu et skridt op.

Ved Japan Open i Tokyo spillede han nemlig sin første ATP-finale mod Aslan Karatsev. Ikke nok med det, så vandt han også, og kunne derfor bryste sig af at have vundet sin første ATP-titel.

Det er naturligvis en stor bedrift i sig selv, men det er også værd at påpege, at der er tale om et ATP 500-trofæ. Derfor er det en stor turnering at vinde, og især, når det er den første titel, man formår at vinde på ATP-niveau.

Det er bestemt også værd at nævne, at han vandt kampen på ganske komfortabel vis. Begge spillere havde et godt greb om deres servepartier, men Shelton var ganske enkelt bare bedre.

Efter en lidt nervøs start, skruede Shelton op for tempoede og fik udspillet Karatsev. Dermed vandt han det første sæt med cifrene 7-5.

Han var temmelig spektakulær på sin serv, tillod meget lidt, og var lidt heldig, at Karatsev ramte en mur sent i sættet. I en stor del af første sæt var Karatsev nærmest ustoppelig med sin serv, men til sidst mistede han sættet.

Andet sæt var en smule lettere for Shelton, da første sæts konklusion påvirkede begge spillere. Amerikaneren slappede lidt mere af, mens Karatsev blev anspændt, hvilket resulterede i flere fejl, der kostede ham dyrt.

Det var en katastrofe for russeren, fordi han dermed gav Shelton alt, hvad han havde brug for, for roligt at sejle skibet hjem. Og det var det, han gjorde. Slutresultatet blev 7-5, 6-1 til amerikaneren, der vandt sin første ATP-titel.

Sejren skubber ham op som nummer 15 på ATP-ranglisten. Det er en klar forbedring, da han sluttede som nummer 96 i 2022.