Holger Rune i vildt kollaps: Ydmyget af verdensranglistens nummer 122

Af: Nicolai Busekist

|

06/10/2023 09:48

Kampen mellem Holger Rune og Brandon Nakashima kunne ikke have været meget værre fra danskerens side.

Mest læste i dag

20-årige Holger Rune blev mildest talt kørt midt over af amerikanske Brandon Nakashima, der ligger nummer 122 på verdensranglisten. Derfor er det tydeligt at se, at han slet ikke er sig selv for tiden, da han er langt fra sit tidligere høje niveau.

Det var bestemt ikke en spændende kamp at overvære med danske briller. Derimod kunne man være vidne til, at Holger Rune virkede nærmest magtesløs i Shanghai, hvor han blev ydmyget af en spiller, som han på papiret ikke burde have problemer med.

Problemerne blev hurtigt en realitet for Holger Rune, der blev breaket i første parti, og derfor gik det den forkerte vej. Ikke et eneste parti vandt han i første sæt, hvor resultatet blev 6-0. I andet sæt var det ikke meget bedre, da han her tabte 6-2.

Naturligvis er det værd at tilføje, at Brandon Nakashima, der tidligere har været nummer 43 i verden, spille en rigtig god kamp. Alligevel var det tydeligt, at Holger Rune nærmest ikke var en del af kampen.

Han formåede ikke at lægge pres på sin modstander, og han gav stort set al initiativet væk til spilleren på den anden side af nettet. Faktisk lignede den unge dansker en mand, der var fuldstændig blottet for selvtillid, hvilket han ellers tidligere har bugnet af.

Helt slemt blev det i andet sæt, hvor hans mor og manager, Aneke Runke, ifølge B.T. råbte til ham, at han skulle spille og ikke sig selv til grin. På trods af denne opfordring, så lykkedes det ham ikke.

Karrierens værste nedtur

Der er ingen tvivl om, at Holger Rune på nuværende tidspunkt befinder sig i karrierens værste nedtur. Der er ganske enkelt intet, der fungerer for ham på banen.

Derudover viste han under fredagens kamp også de værste sider af sig selv. Blandt andet blev han på et tidspunkt så rasende, at han smadrede en bold ud af anlægget, hvilket kostede ham en advarsel.

Holger Rune er fortsat finde i top-5 på verdensranglisten, men dette kan der meget hurtigt blive lavet om på, hvis ikke han genfinder topformen.

Næste gang han skal bevise sit værd, er i Stockholm, hvor han sidste år gik hele vejen. Inden da har han en hel uges fri til at træne, hvilket det tyder på, at han har brug for.