Holger Rune jubler over god nyhed

Af: Nicolai Busekist

|

04/11/2023 08:00

Holger Rune har fået en god grund til at smile, selvom han endte med at tabte til Novak Djokovic fredag aften.

Mest læste i dag

Danske Holger Rune havde naturligvis håbet på at kunne vinde over Novak Djokovic fredag aften. Sådan gik det dog ikke, og han blev derfor slået ud af Paris Masters.

Til gengæld skulle der ikke gå mange timer, før han fik noget andet at glæde sig over. Russiske Andrey Rublev formåede nemlig at besejre australske Alex De Minaur i deres kvartfinalekamp i Paris Masters.

Det er gode nyheder for Rune, da det betyder, at australieren ikke kan overhale Rune i jagten på sæsonfinalerne i Torino. Derfor er han nu sikret en plads ved den store turnering i den italienske by.

Det er første gang nogensinde, at en dansk herrespiller i single har kvalificeret sig til denne turnering. Det er en helt særlig turnering, hvor kun de otte bedste spillere i verden deltager.

Som følge af dette, er det naturligvis også en stor bedrift for den unge dansker. Og Rune er naturligvis også rigtig glad for, at han nu er sikret en af de otte pladser.

"Det betyder rigtig meget. Det har været nogle svære sidste par måneder. Jeg er glad for, at jeg har kunnet få det vendt rundt og kommet tilbage til mit tennis," sagde han til Ekstra Bladet.

"Jeg føler, jeg har fortjent det. Jeg er kommet tilbage til mit gode niveau, og så håber jeg på at slutte rigtig stærkt af der."

Rune får nu mulighed for at vende tilbage til træningsbanen for en stund. ATP Finals løber nemlig af stablen fra 13. til 20. november, og består af følgende spillere: Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Jannik Sinner, Andrey Rublev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev og Holger Rune.