Nu taler Holger Rune endelig ud om trænerkaos

11/11/2023 16:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images
Holger Rune har i denne sæson skiftet træner oftere end den gennemsnitlige tennisspiller.

Mest læste i dag

2023-sæsonen har været en meget blandet sæson for Holger Rune. Han fik en rigtig god start på sæsonen, der blandt andet bød på finaler i Masters 1000-turneringerne i Rom og Monte-Carlo.

Ikke nok med det, så fik han også en god periode på græs, hvor han spillede sig frem til kvartfinalen ved Wimbledon. Derfra begyndte det at gå den forkerte vej, og den 20-årige dansker røg ind i en rigtig dårlig stime.

Dette har i høj grad været forårsaget af et stort kaos bag kulisserne. Rune har nemlig haft flere trænere tilknyttet, end han har vundet titler i denne sæson.

Han lagde sæsonen ud med et samarbejde med Patrick Mouratoglou, mens danske Lars Christensen også stadig var tilknyttet. De fungerede dog ikke sammen, hvorfor Christensen begyndte at være mere i baggrunden.

I sidste ende resulterede dette i, at samarbejdet med Mouratoglou blev ophævet. Derefter overtog Christensen, men kun for en kort stund, da Rune besluttede at tilknytte Boris Becker.

Christensen var ikke interesseret i at indgå i en konstellation med Becker, hvorfor samarbejdet ophørte. Derfor er det kun den tyske legende, der er tilbage i trænerteamet - og hans aftale løber kun resten af året.

Det har dog hjulpet den unge dansker at få ro på trænersituationen, hvorfor han også er begyndt at spille bedre.

"Jeg tror, at jo mere fred og ro der er omkring tennisspillere eller atleter, desto bedre kan de præstere. Og jo mindre, desto hårdere bliver det at holde fokus. Så det var bestemt hårdt for mig at være den bedste version af mig selv. Og det er ikke godt for nogen atlet, siger Holger Rune ifølge TV 2 Sport.

I det samme interview fortæller han også, at han 'har haft mange udfordringer på sit hold i år'.