Roger Federer efterlader noget som ingen andre nogensinde vil kunne samle op

Af: Emil Martesen

|

14/09/2023 15:08

Foto: TPN/Getty Images
Foto: TPN/Getty Images
Den tidligere tennisstjerne efterlader noget, som ingen andre nogensinde vil kunne samle op.

Mest læste i dag

I en sport, hvor legender fødes og forgår, står Roger Federer som en tidløs skikkelse, der fortsat formår at efterlade et uudsletteligt mærke på tennisverdenen. Fra de grønne baner i Wimbledon til de pulserende hjerter af millioner af fans verden over transcenderer Roger Federers arv sporten selv:

"Roger Federer er den største sportsikon i sin generation", udtaler kilder fra tennisverdenen, der sammenligner ham med andre legendariske skikkelser som Michael Jordan og Muhammad Ali.

De lægger heller ikke skjul på Roger Federers bidrag til tennis - hans elegance, sejre, nederlag, og ikke mindst, hans betydning for sporten - har cementeret hans status som den mest elskede tennisspiller nogensinde.

Men Roger Federers rejse har ikke været uden udfordringer:

"De mange sejre, men måske lige så mange nederlag, har bragt Federer tættere på det menneskelige fra det guddommelige", reflekterer eksperter og fortæller i samme ombæring om hans evne til at nærme sig guderne med en urgamle lyst til altid at være den bedste, men som ofte måtte opleve ægte sportsdramaer, først med Rafael Nadal og derefter især med Novak Djokovic, har gjort ham til en skikkelse, der er elsket af masserne.

Roger Federer, der trak sig tilbage sidste juli, gjorde for nylig et emotionelt comeback til Center Court ved Wimbledon, hvor han blev modtaget med en lang og følelsesladet stående ovation.

Men det stopper ikke her.

Den schweiziske tennislegende hyldes i samme ombæring for hvad han gav til tennis og sport i almindelighed og frem for alt, hvad han betød for tennis, og hvordan han var manden, der hjalp med at bringe tennis til stratosfæriske niveauer af popularitet.