Roger Federer om tidligere rival: 'Som en tiger i et bur'

17/10/2023 15:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Simon Bruty/Anychance/Getty Images
Den schweiziske legende Roger Federer er et af tennissportens største navne sammen med Novak Djokovic og Rafael Nadal.

Mest læste i dag

Gennem flere år havde Roger Federer en rivalisering kørende med både Novak Djokovic og Rafael Nadal. Det var dog særligt Federer og Nadal, der blev udnævnt som de helt store rivaler.

Og for nylig har Federer udtalt sig om sin tidligere rival i podcasten 'ATP Tennis Podcast'.

I denne forbindelse sammenlignede han blandt andet den spanske stjerne med en 'tiger i et bur', mens han så sig selv som værende mere rolig.

De to stjerner nåede at spille mod hinanden intet mindre end 40 gange, inden Federer trak sig tilbage fra professionel tennis. Federer og Nadal blev i en periode på 15 år set som nogle af de bedste spillere i historien, og glædede tennisfans med flere uforglemmelige kampe.

Federer mener selv, at en af de ting, der adskiller ham fra Nadal, er hans ro. Han ser nemlig den spanske stjerne som værende mere intens.

"Jeg er meget afslappet på og udenfor stedet, hvorimod han har en utrolig intensitet. Han var som en tiger i et bur. Han går rundt, og der er altid noget at gøre for ham. Man kunne altid mærke, at han tænkte på en kamp," sagde Federer i et afsnit af 'ATP Tennis Podcast'.

"Jeg ved ikke, om vi er så forskellige. Jeg tror, at jeg til en vis grad kan være mere rolig og mere afslappet, mens han går på en mere intens måde – især gennem tennisdagene."

Den 20-dobbelte Grand Slam-vinder udtalte sig også om Carlos Alcaraz. Her roste han den unge spanier for sin sejr over Djokovic ved Wimbledon.

"Han er stadig ung. Alt hvad han har opnået, er fantastisk. Ikke kun på grus, men også på hardcourt. Og at slå Djokovic i Wimbledon – det er ikke for sjov," sagde han.

"Han behøvede ikke rigtig at bevise noget på det punkt, men det er endnu et stort plus på hans CV. Han kommer til at tabe fra tid til anden, men han spiller utroligt og har en utrolig fremtid foran sig."