Dårlig periode er ikke ovre: Det fortsætter nedad for Holger Rune

Af: Nicolai Busekist

|

16/10/2023 14:00

Holger Rune er inde i en rigtig dårlig periode rent tennismæssigt, og derfor er det ikke slut endnu.

Mest læste i dag

Danske Holger Rune har haft svært ved at få tingene til at hænge sammen på tennisbanen i efteråret. Dette har medført, at han nu er faldet en plads længere ned på verdensranglisten.

Mandag blev der af ATP udsendt en opdateret version af deres rangliste. Her kan man se, at den 20-årige dansker igen er faldt en plads tilbage. Det betyder, at han nu ligger på en 6.-plads på verdensranglisten.

Han har ikke haft den store succes siden juli, hvor det lykkedes ham at nå frem til kvartfinalen ved Wimbledon.

Tværtimod er det gået kraftigt ned ad bakke for den 20-årige dansker siden da. Han har både været plaget af rygproblemer, men har ligeledes haft vanskeligt ved at få sit spil til at fungere optimalt.

Siden Wimbledon har han spillet med i seks turneringer, og er røget ud i første hug i fem af dem. I september deltog han i Beijing Open, hvor han vandt over Felix Auger-Aliassime. Det er den eneste sejr i hans seneste ti kampe.

I august nåede han sin hidtil højeste ranglisteplacering, da han rykkede op på en 4.-plads. Denne plads mistede han for to uger siden, hvor der blev udsendt en opdateret rangliste. Og mandag er han endnu engang faldet på ranglisten.

Senere på ugen står han overfor en svær opgave, da han skal forsvare sine point ved Stockholm Open. Denne turnering vandt han sidste år, hvorfor han er både forsvarende mester og topseedet.

Han sidder over i første runde, og træder derfor først ind i anden runde. Her skal han spille mod enten svenske Karl Friberg eller serbiske Miomir Kecmanovic.