Sagen afgjort: Han bliver smidt ud

Af: Nicolai Busekist

|

16/01/2022 14:24

Mest læste i dag

Sagen, der har stået på i nogle uger, har taget nogle vilde drejninger, men nu skulle den være afsluttet.

Tennisstjernen Novak Djokovic kommer ikke til at kunne forsvare sin Australian Open-titel. Han har nemlig tabt sin anke ved en domstol. Han skal nu sendes ud af Australien.

Sagen der omhandlede hans visum startede ellers godt for Novak Djokovic, da en dommer omstødte dommen, og gav ham et gyldigt visum og en billet til Australian Open.

Hans frihed holdte dog ikke længe, da immigrationsministeren i Australien, Alex Hawke, brugte sine beføjelser til at fratage ham hans visum igen. Og denne gang var retten ikke til at overbevise. Han skal ud af Australien, lyder dommen. 

Selvsagt er Novak Djokovic ikke tilfreds med afgørelsen: 

"Jeg er ekstremt skuffet over rettens afgørelse om at afvise min ansøgning om domstolsprøvelse af ministerens beslutning om at annullere mit visum, hvilket betyder, at jeg ikke kan blive i Australien og deltage i Australian Open," sagde Djokovic ifølge TheNewDaily

Dog har han respekt for domstolens afgørelse: 

"Jeg respekterer domstolens afgørelse, og jeg vil samarbejde med de relevante myndigheder i forhold til min afrejse fra landet," sagde Djokovic efter afgørelsen. 

Udover hjemsendelsen er Djokovic blevet pålagt at betale sagens omkostninger, men det er det mindste han har at tænke på lige nu. 

Dramaet er ikke slut endnu, da han også har brudt coronareglerne i sit hjemland  i forbindelse med hans coronaisolation. Myndighederne vil gerne snakke med ham, og i værste fald skal Novak Djokovic en tur i fængsel for forseelsen.