Skæbnesvanger weekend i vente: Pres på Holger Rune

Af: Emil Martesen

|

15/09/2023 20:00

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Der er pres på den danske tenniskomet.

Mest læste i dag

I tennisverdenen er det ikke kun individuelle præstationer, der tæller, men også nationens samlede indsats, ligesom i et hav af andre sportsgrene.

Og i denne henseende har Danmark taget tennisverdenen med storm, idet de nærmer sig toppen hurtigere end forventet.

Frederik Løchte Nielsen, der kom i spidsen for Danmarks Davis Cup-hold, har været arkitekten bag denne bemærkelsesværdige rejse, som startede tilbage i slutningen af 2019:

"Det er gået hurtigere, end vi regnede med. Det skal lige flaske sig lidt med lodtrækninger, og det at Holger (Rune, red.) er blevet ekstremt god, ekstremt hurtigt, det har selvfølgelig fremskyndet processen en smule", udtaler en tydeligt begejstret Frederik Løchte Nielsen til TV 2.

Han lægger ikke skjul på, at den meteoriske stigning i Holger Runes præstationer har været en katalysator for holdets succes.

Men det er ikke kun Holger Rune, der har skinnet igennem.

Holdet som helhed har vist en imponerende dybde og sammenhold, som har bragt dem på tærsklen til at dyste mod verdens bedste.

Og med en sejr over Brasilien i den kommende weekend, vil Danmark sikre sig en plads i playoffkampen om deltagelse i Davis Cup Finals i 2024.

Weekendens kamp i Hillerød, der spilles på hardcourt, ser ud til at favorisere de danske spillere:

"Jeg synes, at det er et godt match up at have dem på hjemmebane. De er meget grussøgende spillere, som selvfølgelig er rimeligt gode på alle underlag, fordi der ikke er så stor forskel længere", forklarer Frederik Løcthe Nielsen, der håber, at dette vil give Danmark en taktisk fordel.

På trods af presset, er den danske kaptajn optimistisk, især med hensyn til Holger Runes chancer mod de brasilianske spillere, Thiago Monteiro og Thiago Seyboth Wild.