Manchester United sætter begrænsninger for Rasmus Højlund

Af: Emil Martesen

|

07/09/2023 08:32

Foto: Michael Steele/Getty Images
Foto: Michael Steele/Getty Images
Den engelske storklub sætter begrænsninger for den danske landsholdsstjerne.

Mest læste i dag

Danmark står i aften ansigt til ansigt med miniputterne fra San Marino, når Parken lægger græs til EM-kvalifikationskampen.

Men det kan meget vel blive uden den danske landsholdskomet fra start.

Det løfter B.T. sløret for.

I fodboldens verden er samarbejde nøglen til succes, og det er denne historie et pragt eksempel på.

Efter en skade i sæsonopstarten, er Rasmus Højlund nu tilbage på grønsværen - men ligesom Manchester United, der valgte en forsigtig tilgang, så er det danske landshold blevet opfordret til at gøre det samme.

Og selvom Rasmus Højlund føler sig i god form, er det en fælles beslutning mellem klubben og landsholdet at styre hans spilletid nøje.

Landstræner Kasper Hjulmand har personligt overværet Rasmus Højlunds træning i Manchester og er imponeret over angriberens nuværende form:

"Jeg så den Rasmus, som jeg kendte. Han har aldrig mærket noget som helst, men Manchester United har været meget konservative og forsigtige i forhold til hans skade, siger landstræneren, der samtidig ikke lægger skjul på, at selvom han er i fin forfatning, så bliver det ikke to gange 90 minutter, når der tages hul på EM-kvalifikationskampene:

"Han er i en fin forfatning. Han skal ikke spille to gange 90 minutter, men vi har en plan for, hvordan vi får mest muligt ud af ham. Vi må se, om han skal spilles varm mod San Marino".

Det bliver altså begrænset med spilletid til den danske landsholdsprofil, der fik sit gennembrud på landsholdet i marts med en imponerende præstation mod Finland og Kasakhstan, når Danmark møder San Marino i Parken torsdag aften.