Wayne Rooney færdig

08/10/2023 11:28

|

Jesper Bengtson

Nu er det slut for den legendariske angriber.

Mest læste i dag

Et eventyr er forbi.

Wayne Rooney, der indtil nu har været cheftræner for MLS-klubben DC United, træder tilbage fra sin trænerstilling. Det meddeler klubben i en officiel erklæring, efter DC United endte uden en plads i ligaens slutspil.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

Rooney selv udtaler: "Det er det rigtige tidspunkt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at få klubben i slutspillet. Det handler ikke om en enkelt ting, der er sket. Det handler om timing."

Meddelelsen om Rooneys afgang så dagens lys efter hans sidste optræden som cheftræner, hvor han førte holdet til en 2-0-sejr over New York City FC.

Desværre var sejren ikke tilstrækkelig til at kvalificere DC United til slutspillet.

Rooney kom til DC United som cheftræner i 2022, efter at have stået i spidsen for engelske Derby County i to år. Derby County er nu placeret i League One, den tredjebedste engelske række.

Mange husker Wayne Rooney som en bemærkelsesværdig angriber fra hans tid i Manchester United, men hans fodboldmæssige opdragelse begyndte i Everton. Efter at have vendt tilbage til Everton i 2017, skiftede han til DC United, inden han sluttede sin spillerkarriere i Derby County i 2021.

Rooneys beslutning om at træde tilbage som cheftræner markerer en ny fase i hans karriere, og hans bidrag til både engelsk og international fodbold vil fortsat blive husket og fejret.