Lewis Hamilton risikerer straf

Af: Nicolai Busekist

|

11/05/2022 10:00

Mest læste i dag

Lewis Hamilton risikerer at få en straf af FIA ved Monacos Grand Prix, der løber af stablen senere denne måned, såfremt han bærer smykker.

FIA har besluttet at stramme reglerne for brugen af smykker. Det har betydet, at det er blevet gjort forbudt for kørerne at bære smykker, hvilket omfatter både øreringe, ringe og næseringe.

Hidtil har Hamilton valgt at trodse disse regler, og har ikke lagt skjul på, at FIA er galt på den med hensyn til, at smykker skulle udgøre en sikkerhedsrisiko for kørerne.

Mercedes-stjernen har tidligere fået en lægefritagelse for de to løb i Miami og Barcelona, ​​da nogle af hans piercinger ikke er helt så lette at tage ud.

Men når det sidst på måneden bliver tid til Monacos Grand Prix, er der et krav om, at Hamilton skal være helt fri for bling-bling. Er han ikke det, vil det få konsekvenser, skriver The Sun.

Hvis det bliver konstateret, at han overtræder reglerne igen, kan Hamilton ikke blot ende med at blive pålagt en stor bøde. Han kan også ende med at få strafpoint af FIA.

Men det ser dog ud til, at selv det faktum, at han står overfor en potentiel straf, ikke er nok til at få Hamilton til at ændre holdning i forhold til sine smykker.

Dette gjorde han meget klart, da han ankom til pressemødet i Miami, hvor han var iført tre ure, en ring på hver finger samt et hav af halskæder og sine sædvanlige piercinger.

"Nej. Jeg fik en dispensation her, og jeg vil få dispensationer resten af ​​året. Vielsesringe er tilladt. Jeg har fire ure på næste gang," sagde han, da han blev spurgt, om han ville overholde reglerne.

"Alt det der med sikkerhed, man. Da de (FIA, red.) fortalte mig om smykkerne, sagde de, at sikkerhed er alt."

"Og jeg sagde: 'Jamen, hvad er der sket i løbet af de sidste 16 år? Jeg har haft smykker på i de sidste 16 år, så var sikkerhed ikke et problem dengang?'."

Ifølge The Telegraph kan det ende med en bøde på 365.000 kroner, hvis han har smykker. Sker det flere gange, kan bøden ende med at lyde på hele 1,8 millioner kroner.