Novak Djokovic bekræfter: Det er slut

04/11/2023 11:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Visionhaus/Getty Images
Tennisstjernen Novak Djokovic, der fredag aften spillede mod Holger Rune, har bekræftet, at det er slut.

Mest læste i dag

Novak Djokovic har bekræftet, at han ikke længere arbejder sammen med sin mangeårige agent og stabschef, Edoardo Artaldi. Det skyldes, at han nu 'går ind i et nyt kapitel med sin tilgang udenfor banen'.

Den serbiske tennisstjerne gjorde det klart, at han fortsat er gode venner med Artaldi. De har blot besluttet at gå forskellige veje professionelt. Han indrømmede også, at det 'ikke er let' for ham, at samarbejdet er slut.

Artaldi har været manager for Djokovic siden han vandt sin første Grand Slam-titel ved Australian Open i 2008. Italieneren og hans partner Elena Cappellaro har derfor administreret forretning omkring Djokovic i mange år.

I et interview med SBS Italian i 2019 afslørede Artaldi det største øjeblik, han har delt med serberen.

"Det mest uforglemmelige er den modtagelse, vi fik, da vi fløj tilbage til Serbien, efter at han vandt Wimbledon i 2011 og nåede nummer et (på verdensranglisten, red.)," sagde han.

Selvom de har arbejdet sammen i mange år, er det nu slut. De har valgt at gå hver til sit, og Djokovic skal derfor overlade denne del af hans forretning til en eller flere andre.

I forbindelse med Paris Masters i denne uge, har han meddelt, at italieneren er fortid på holdet. Her forklarede han også, at han er i gang med at ændre den måde, han opererer på.

"Vi forbliver venner, men professionelt besluttede vi at gå forskellige veje. Jeg træder ind i et nyt kapitel med tilgangen udenfor banen. Overgangen er ikke let, men jeg bevæger mig fremad," sagde Djokovic ifølge Tennis365.

Djokovic har kurs mod at runde endnu en sæson af som nummer 1 på verdensranglisten. Han har nemlig en komfortabel føring ned til Carlos Alcaraz på 2.-pladsen.