Novak Djokovic kalder det ikke 'en pritoriet' - men alligevel kan han ikke undgå det

Af: Emil Martesen

|

15/09/2023 17:00

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Den serbiske tennisstjerne kan ikke undgå det.

Mest læste i dag

I tennisverdenen er jagten på den eftertragtede førsteplads på verdensranglisten en konstant kamp, hvor hver turnering kan være afgørende.

Men for den nuværende verdensetter, Novak Djokovic, synes denne kamp ikke længere at være i centrum for hans ambitioner.

I en nylig udtalelse åbnede den serbiske tennisstjerne op om, hvordan hans prioriteter har ændret sig gennem årene:

"For mig ville det at afslutte sæsonen som nummer et i verden være som en bonus til en fantastisk sæson, men det er ikke prioriteret. Min prioritet var at vinde de øverste Grand Slam-titler denne sæson. Jeg vandt tre, og i den fjerde nåede jeg finalen. Det har været et perfekt år for mig, ud over at nu konkurrere for mit land. Alt, hvad der kommer fra nu af, vil være en bonus", sagde en hudløst ærligt Novak Djokovic til Tennis-infinity.

Novak Djokovic, der har haft en formidabel 2023-sæson med sejre i Australian Open, French Open og US Open, samt en mindeværdig finale i Wimbledon, har tydeligvis skiftet fokus.

I stedet for at jagte point på ranglisten, synes han nu at koncentrere sig mere om at vinde de største titler og repræsentere sit land.

Denne ændring i fokus er også tydelig i hans beslutning om at deltage i færre turneringer, med en særlig vægt på de fire Grand Slams og ATP Masters 1000-turneringerne.

Han har heller ikke lagt skjul på, at han ikke vil deltage i nogen af de asiatiske turneringer, der løber af stablen i de kommende uger.