Novak Djokovic reagerer på Rafael Nadals kontroversielle udtalelse: 'Jeg er ikke enig'

12/10/2023 17:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Visionhaus/Getty Images
Novak Djokovic har reageret på Rafael Nadals kontroversielle udtalelse, som serberen ikke er enig i.

Mest læste i dag

Serbiske Novak Djokovic er en af de mest succesfulde tennisspillere i historien. Det slog han fast, da han i september vandt US Open, hvilket blev hans Grand Slam-titel nummer 24.

Dermed har han tangeret rekorden for flest Grand Slam-titler, som han nu deler med Margaret Court.

I januar får han muligheden for at tage rekorden for sig selv, da han her skal deltage i Australian Open. Formår han igen at gå hele vejen, kommer det uden tvivl til at cementere hans position som den største tennisspiller nogensinde.

På herresiden kan han allerede bryste sig af at være førende på dette punkt. Han har nemlig vundet to mere end Nadal og fire mere en Roger Federer, som allerede har indstillet sin karriere.

Nadal, der selv vender tilbage ved Australian Open, er kommet med en kontroversiel udtalelse om Djokovics jagt på Grand Slam-titler. Han mener, at han ville have været frustreret, hvis han ikke vunder flere titler end ham og Federer.

"Jeg er ikke frustreret af en simpel grund: Inden for de muligheder, jeg har haft, har jeg gjort alt, hvad jeg kan for at få tingene til at ske. Jeg tror, at Novak føler mere intenst om dette, end jeg gør," sagde Nadal til spanske Movistar.

"Havde han ikke opnået det, kan det have været en større frustration for ham. Måske var det derfor, han gjorde det. Jeg tror, han har haft evnen til at tage ambitionerne til det maksimale. Jeg mener også, at jeg har været ambitiøs, men en smule sundere, hvilket gav mig mulighed for at se tingene på en anden måde."

Djokovic har nu taget til genmæle, hvilket sker i et interview med Sportal.

"Jeg har set, at hans udtalelse gik viralt, og at mange mennesker talte om det. Enhver har ret til deres egen mening om, hvordan han fortolker en anden i en bestemt sammenhæng osv.," siger han.

"Det er alt, hvad jeg kan sige. Rafa er en stor mester, og jeg respekterer og værdsætter ham som sådan: som en stor mester, min største rival og som en spiller, der har bidraget til at forme mit spil og til de resultater, jeg har opnået."

"jeg har ingen intentioner om at tale negativt lys om ham eller Roger Federer. Min respekt over for dem afløser de negative meninger, jeg måtte have. Igen, det er Rafas mening, og jeg er selvfølgelig ikke enig. Jeg har min mening, men jeg vil ikke dele den, da jeg ikke ønsker, at vi går dybere ind i det. Det er der ikke behov for."